ПЕДАГОГІЧНИЙ АНАЛІЗ КРИТЕРІЇВ, ПОКАЗНИКІВ ТА РІВНІВ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ БАКАЛАВРІВ З КІБЕРБЕЗПЕКИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Олексій Олександрович САМОЙЛЕНКО

Анотація

Представлено педагогічний аналіз критеріїв, показників та рівнів формування готовності бакалаврів з кібербезпеки до професійної діяльності. Проаналізовано поняття «підготовка» та «готовність». Уточнено значення дефініції щодо готовності бакалавра з кібербезпеки до професійної діяльності, яке закладає в основу вибіркову та прогнозовану активність особистості бакалавра з кібербезпеки на етапі її підготовки до діяльності за фахом та виникає з моменту визначення мети діяльності на основі усвідомлених потреб і мотивів, а у подальшому розвивається внаслідок вироблення особистістю плану, настанов і моделей майбутніх дій. Визначено наукову позицію відносно терміну «критерій», що є сукупністю основних показників, які розкривають норму, вищий рівень розвитку відповідної якості, та «показник», що є конкретним і типовим проявом однієї із суттєвих сторін критерію, за допомогою якого можна дослідити наявність якості та судити про рівень її розвитку. На основі теоретичного аналізу окреслено критерії готовності бакалаврів з кібербезпеки до професійної діяльності в умовах освітньо-цифрового середовища та визначено рівні сформованості готовності бакалаврів з кібербезпеки до професійної діяльності.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
САМОЙЛЕНКО, О. О. (2020). ПЕДАГОГІЧНИЙ АНАЛІЗ КРИТЕРІЇВ, ПОКАЗНИКІВ ТА РІВНІВ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ БАКАЛАВРІВ З КІБЕРБЕЗПЕКИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (1). вилучено із https://ped-ejournal.cdu.edu.ua/article/view/129-134
Розділ
Статті
Біографія автора

Олексій Олександрович САМОЙЛЕНКО, Навчально-науковий інститут інформаційної безпеки Служби Безпеки України

кандидат педагогічних наук, доцент

Посилання

Бацуровська І.В. (2015). Сутність показників, критеріїв та рівнів готовності магістрів до освіт-ньо-наукової діяльності в умовах масових відкритих дистанційних курсів. Збірник наукових праць Херсонського національного технічного університету, 2015. №2. С. 11–15.

Беспалько В.П. Элементы теории управления процессом обучения. М.: Знание, 1971. Ч. 2.

Брокгауз Ф.А., Ефрон И.А. Иллюстрированный энциклопедический словарь. Современная вер-сия. М.: Эксмо, 2008.

Бусел В.Т. Великий тлумачний словник сучасної української мови (з дод. і допов.). Київ; Ірпінь:

Перун, 2005.

Гончаренко С.У. Український педагогічний слов-ник. Київ: Либідь, 1997.

Гуцан Т.Г. Педагогічні умови формування готовності майбутніх вчителів економіки до профільного навчання старшокласників. URL: http://intkonf.org/gutsan-tg-pedagogichni-umovi-formuvannya-gotovnosti-maybutnih-vchiteliv-ekonomiki-do-profilnogo-navchannya-starshoklasnikiv/

Доценко Н.А. Дослідження критеріїв готовності майбутніх агроінженерів до професійної діяльності. Теорія прийняття рішень. Ужгород, 2019. C. 219–220).

Коджаспирова Г.М., Коджаспиров А.Ю. Словарь по педагогике. М.: МарТ? 2005.

Кремень, В.Г. Енциклопедія освіти. К.: Юрінком Інтер, 2008.

Кудрицкий А.В. (Ред.). Украинский Советский энциклопедический словарь (Т. ІІІ). Київ: Глав. ред. УСЭ, 1989.

Левитов Н.Д. О психологических состояниях человека. М.: Просвещение, 1964.

Мельничук О.С. Словник іншомовних слів. Київ, 1974.

Монахова М.М. Педагогическое проектирова-ние–современный инструментарий дидактических исследований. Школьные технологии, 2011. C. 5–7.

Плахотнюк Н.П. Критерії та показники рівня готовності майбутніх учителів до інноваційної діяльності. Збірник наукових праць Слов’янського державного педагогічного університету, 2010. Ч. II. №5. C. 181–191.

Потапкіна Л.В. Готовність до професійної діяльності як психолого-педагогічна проблема. Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. Серія: педагогічні науки, 2015. №1. С. 198–207.

Прудка Л. Обґрунтування формування інтегративної готовності майбутніх соціальних працівників до професійної діяльності: автореф. дис. … канд. пед. наук: 13.00.04 «Теорія і методика професійної освіти». Київ, 2013.

Сластенин В.А. Университетское педагогическое образование: проблемы и решения. Професио-нально-педагогическая культура: история, тео-рия, технология: материалы Всесоюзной науч.-практ. конф. 9–11 октября. Белгород: БГУ, 1996. С. 3–7.

Словник української мови: в 11 томах. 1975. Т. 6.

Ягупов В.В. Педагогіка: навчальний посібник. Київ: Либідь, 2002.