ПОСТАТЬ ВЧИТЕЛЯ У ПОГЛЯДАХ Г. С. СКОВОРОДИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Сергій Олександрович Захаренко
Маргарита Євгеніївна Макадзеба

Анотація

У статті досліджено основні погляди Г. С. Сковороди на роль вчителя у суспільстві. Узагальнено психолого-педагогічну модель українського педагога, визначено його характеристику та вимоги щодо виконання професійних обов’язків. Зроблено аналіз творчої спадщини видатного педагога та його думок про педагогічну, вчительську працю. Охарактеризовано основні якості та здібності, якими повинен володіти саме шкільний вчитель. Встановлено, що психолого-педагогічна модель українського вчителя вимагає високого рівня національної самосвідомості, ґрунтовного знання історії України та української психолого-педагогічної думки.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Захаренко, С. О., & Макадзеба, М. Є. (2017). ПОСТАТЬ ВЧИТЕЛЯ У ПОГЛЯДАХ Г. С. СКОВОРОДИ. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (4). вилучено із https://ped-ejournal.cdu.edu.ua/article/view/1715
Розділ
Статті
Біографії авторів

Сергій Олександрович Захаренко, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної педагогіки і психології

Маргарита Євгеніївна Макадзеба, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

студентка

Посилання

Сковорода Г.С. Твори: У 2т. – К.: АТ, Обереги, 1994. – (Гарвард. б-ка давнього укр. письменства). Т.1. –

с.

Сковорода Г.С. Твори: У 2т. – К.: АТ, Обереги, 1994. – (Гарвард. б-ка давнього укр. письменства). У 2т: Трактати. Діалоги. Притчі. Переклади. Листи. – 480 с.