ВИХОВАННЯ І РОЗВИТОК У СТУДЕНТІВ ІНТЕРЕСУ ТА ПІЗНАВАЛЬНОЇ ЗДІБНОСТІ ДО НАВЧАННЯ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Федір Васильович Мороз

Анотація

. В статті розглядається проблема розвитку у студентів інтересу та пізнавальної здібності до навчання. Зосереджено увагу на пріоритетах, які спрямовують на удосконалення, виховання у студентів інтересу до навчання, забезпечення наукової якості, та професійної підготовки, сприяння якості вищої освіти, актуалізація й постійна активізація пізнавальної діяльності студентів. Спрямованість на гармонійне поєднання наукових досліджень та істинне значення розвитку інтересу до навчання має постановка перед студентами перспективної головної мети, яка повинна мати чітке, конкретне визначення.

Усвідомлення своїх досліджень на фоні колективу спонукає студента до активного навчання, стимулює розвиток його громадської активності й ініціативи, посилення ролі ефективного оволодіння значеннями сприяє виробленню у них самостійності мислення,активності, ініціативи у професійній підготовці.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Мороз, Ф. В. (2017). ВИХОВАННЯ І РОЗВИТОК У СТУДЕНТІВ ІНТЕРЕСУ ТА ПІЗНАВАЛЬНОЇ ЗДІБНОСТІ ДО НАВЧАННЯ. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (4). вилучено із https://ped-ejournal.cdu.edu.ua/article/view/1730
Розділ
Статті
Біографія автора

Федір Васильович Мороз, Мукачівський державний університет

старший викладач кафедри фізичного виховання

Посилання

Шлемин А.М., Физкультурно оздоровительная робота в школе/ А.М. Шлемин.- Москва: «Просвещение», 1998.

Кричук О.І. Виховання в учнів інтересу до навчання / О.І. Кричук.-Київ: «Знання» Української РСР, 1986.

Березовин Н.А., Морозова Л.И. Адаптация первокурсников к педагогическому процессу вуза: Педагогика высшей школы Минск: Из-во БГУ, 1988. - С 32-34.

Новосельський В.Ф. Методика урока физической культуры в старшых класах / В.Ф. Новосельський. – Киев:Радянська школа, 1983.-25,27.

Ведмеденко Б.Ф. Виховне значення фізкультури і спорту/ Б.Ф. Ведмеденко.- Київ: товариство «Знання» Української РСР, 1986.

Присяжнюк Ф.І. Візичне виховання. Теоретичний розділ/ Ф.І. Присяжнюк, В.П. Краснов, М.О. Третьяков, Р.Т. Раєвський та ін. - Київ: «Центр учбової літератури» 2007. – С 9.

Шиян Б.М. Теорія і методика фізичного виховання школярів. Частина 1/ Б.М. Шиян. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2001.- С 31.