РОЛЬ ВИРОБНИЧОЇ ПРИКТИКИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МАГІСТРІВ З ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ, ЕРГОТЕРАПІЇ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Олена Миколаївна СУЩЕНКО
Ольга Володимирівна ЛЯННА

Анотація

У статті акцентується увага на тому, що в сучасних трансформаційних умовах розвитку країни, виникає потреба у розробці нового підходу до проблеми підготовки фахівців з високим рівнем професійної компетентності, особливо в системі професійної підготовки майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів. У статті розглянуто проблему формування професійної компетентності майбутніх з фізичної терапії, ерготерапії в процесі проходження виробничої практики. Розкрито сутність виробничої практики та її значення для ефективної професійної підготовки майбутніх магістрів з фізичної терапії, ерготерапії. Визначено основні функції виробничої практики в системі підготовки фахівців. Охарактеризовано особливості професійного становлення майбутніх магістрів з фізичної терапії, ерготерапії в процесі проходження виробничої практики на підприємствах. Обґрунтовано набір професійних компетенцій, що формуються у майбутніх фазівців з фізичної терапії, ерготерапії в процесі проходження виробничої практики. Визначено місце та роль виробничої практики у процесі формування професійної компетентності майбутніх фахівців з фізичної терапії, ерготерапії як невід’ємної складової підготовки фахівців у закладах вищої освіти.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
СУЩЕНКО, О. М., & ЛЯННА, О. В. (2020). РОЛЬ ВИРОБНИЧОЇ ПРИКТИКИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МАГІСТРІВ З ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ, ЕРГОТЕРАПІЇ. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (1). вилучено із https://ped-ejournal.cdu.edu.ua/article/view/191-196
Розділ
Статті
Біографії авторів

Олена Миколаївна СУЩЕНКО, Комунальна установа Сумської обласної ради «Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю»

кандидатка педагогічних наук, директорка

Ольга Володимирівна ЛЯННА, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка

кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри здоров’я фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії

Посилання

Бойчук Т., Голубєва М., Левандовський О. Концептуальні засади становлення і розвитку спеціальності «Фізична реабілітація» в Україні. Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві. Луцьк: Вид-во СНУ ім. Лесі Українки, 2008. Т. 3. С. 11–16.

Бойчук Ю.Д. Науково-дослідна діяльність студентів технічного ВНЗ як педагогічна умова формування професійної компетентності. Вестник Харьковского национального автомобильно-дорожного университета. 2013. Вып. 60. С. 7–11.

Д’яченко Т. В. Етичні та моральні вимоги до професії фізичного реабілітолога та реалізація положень Болонської декларації. Педагогіка, пси-хологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту. 2006. № 3. С. 23–27.

Маріонда І.І. Модель професійної підготовки фахівців з фізичної реабілітації до роботи зі спортсменами. Збірник наукових праць Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна». Хмельницький, 2013. № 2(8). С. 133–137.

Маслов Р. Р. Формування оздоровчої компетентності майбутніх фахівців із фізичної реабілітації в процесі професійної підготовки: автореф. дис. … канд. пед. наук: 13.00.04. Переяслав-Хмельницький: Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Г. Сковороди, 2016. 20 с.

Проценко А.А. Формування професійної компетентності майбутніх учителів фізичної культури у процесі педагогічної практики: автореф. дис. … канд. пед. наук: 13.00.04. Кропивницький: Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, 2018. 20 с.

Романишин М. Я. Професійна підготовка фахів-ців з фізичної реабілітації до роботи із спортсме-нами: автореф. дис. … канд. пед. наук: 13.00.04. Житомир: Житомирський державний університет ім. І. Франка, 2009. 20 с.

Сущенко Л.П. Теоретико-методологічні засади професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах: автореф. дис. … д-ра пед. наук: 13.00.04. Київ: Інститут педагогіки і психології професійної освіти АПН України, 2003. 45 с.

Лянной Ю.О. Теоретичні і методичні засади професійної підготовки майбутніх магістрів з фі-зичної реабілітації у вищих навчальних закладах: автореф. дис. … д-ра пед. наук: 13.00.04. Київ: Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова, 2017. 44 с.

Рекомендації про проведення практики студен-тів вищих навчальних закладів України. Київ: Державна наукова установа «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти», 2013. 27 с.

Леднев В.С. Содержание образования: сущность, структура, перспективы. Москва: Высшая школа, 1991. 224 с.