КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ I СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Юрій Олексійович Долинний

Анотація

У статті розглянуто концептуальні основи підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту щодо реабілітаційної роботи з дітьми з обмеженими фізичними можливостями, які передбачають: якісну систему вищої освіти, яка відповідає вимогам сучасної професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту до реабілітаційної роботи; глибоке знання майбутніми фахівцями з фізичного виховання та спорту фізіологічних і психолого-педагогічних особливостей дітей з фізичними обмеженнями в розвитку; вдосконалення державної професійної освіти, законодавчо-нормативної бази України, створення моделі професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту до реабілітаційної роботи з дітьми з обмеженими фізичними можливостями.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Долинний, Ю. О. (2017). КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ I СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (15). вилучено із https://ped-ejournal.cdu.edu.ua/article/view/1923
Розділ
Статті
Біографія автора

Юрій Олексійович Долинний, Глухівський національний педагогічний університет імені О. Довженка

кандидат педагогічних наук, доцент, докторант кафедри педагогіки і методики технологічної освіти

Посилання

Прихода І.В. Організаційно-методологічні підходи до професійної підготовки фахівців з фізичної реабілітації в Україні. Проблеми сучасної педагогічної освіти. 2007. Вип. 15. Ч. 1. С. 60–66.

Бєлікова Н.О. Теоретичні і методичні засади підготовки майбутніх фахівців з фізичної реабілітації до здоров'язбережувальної діяльності: дис. … д-ра пед. наук: 13.00.04 / Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. Київ, 2012. 450 с.

Гайволя Р.Ю. До питання професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання. Молодіжний науковий вісник : Фізичне виховання і спорт: зб. наук. пр. Луцьк: Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2007. С. 3–7.

Оржеховська В.М. Здоров’язбережувальне навчання і виховання : проблеми, пошук. Наукові записки НДУ ім. М. Гоголя: Психолого-педагогічні науки. 2011. № 4. 29–31.

Романишин М.Я. Професійна підготовка фахівців з фізичної реабілітації до роботи із спортсменами: автореф. дис. … канд. пед. наук : 13.00.04 / Житомир. держ. ун-т ім. І. Франка. Житомир, 2009. 20 с.

Башкін І., Макарова Е., Кавакзе-Різік А. Роль і місце фізичної реабілітації у загальній системі охорони здоров’я населення. Теорія і методика фізичного виховання і спорту. 2006. № 3. С. 25–29.

Петренко В.Л. Комплекс нормативних документів для розроблення складових системи стандартів вищої освіти. Вища освіта. 2003. № 10. 82 с.

Фініков Т.В. Пропозиції з вдосконалення структури, змісту та організації підготовки магістрів в Україні. URL: http://osvita.ua.

Бєлікова Н.О. Методичні рекомендації до вивчення спецкурсу «Організація здоров’язбережувальної діяльності фахівців з фізичної реабілітації»: [методичні рекомендації]. Луцьк: РВВ ЛІРоЛ, 2010. 110 с.