АВТОРСЬКА ШКОЛА ОЛЕКСАНДРА ЗАХАРЕНКА ЯК ПРИКЛАД ОРГАНІЗАЦІЇ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ - Крутенко, Ольга Володимирівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
Проаналізовано головні умови ефективного учнівського самоврядування, що було створено в авторській школі Олександра Захаренка. Визначено, що структура самоврядування сприяла подоланню формалізму у навчально-виховному процесі. Розкриваються механізми навчання активу учнівських громадських організацій.