ФОРМУВАННЯ ЗАГАЛЬНОЛЮДСЬКИХ МОРАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ У ВИКЛАДІ О. ЗАХАРЕНКА - Ляховець, Олеся Олександрівна; Коваленко, Андрій Васильович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглядається формування загальнолюдських моральних цінностей у викладі О. Захаренка Виокремлені можливості використання прогресивних педагогічних ідей та досвіду педагога-новатора О. Захаренко. На підставі аналізу педагогічної спадщини педагога визначено, що протягом усієї педагогічної діяльності О. Захаренко приділяв виняткову увагу всебічному розвитку особистості в різних видах діяльності, постійного і планомірного формування загальнолюдських моральних цінностей в учнів початкової школи. Глибинний аналіз творчого доробку О. Захаренка, його продуктивних ідей, ідеологічних положень не лише позитивно позначається на класифікації навчально-виховних впливів щодо становлення особистості в закладах освіти, а й сприяє подальшому поглибленню та розвиткові педагогічної теорії стосовно формування загальнолюдських моральних цінностей у початковій школі.