«СІМ’Я – ЦЕ ЕЛІКСИР ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я ДИТИНИ» (О. А. ЗАХАРЕНКО) - Руденко, Ілона Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті аналізується зв’язок між психологічною атмосферою в сім’ї та розвитком особистості дитини. Подається опис ознак сприятливого мікроклімату сім’ї. Розглядається вплив дисгармонійних стосунків у сім’ї на становлення особистості дитини: появу деструктивних переживань та соматичних розладів, виконання патологізуючих ролей.