ТВОРЧО-РОЗВИВАЛЬНА ЗНАЧУЩІСТЬ ВИВЧЕННЯ ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИХ ДИСЦИПЛІН МАЙБУТНІМИ ФАХІВЦЯМИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Линовицька, Анастасія Олександрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
На основі аналізу художньо-педагогічної літератури та педагогічного досвіду у статті доведено творчо-розвивальну значущість вивчення професійно-орієнтовних дисциплін майбутніми митцями у вищому навчальному закладі. Розглядаються основні положення, принципи навчальних дисциплін – кольорознавства, композиції, рисунку, живопису на задах яких формується художньо-естетичний смак студентів та професійна свідомість.