ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ХІМІЇ ТА БІОЛОГІЇ В ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ - Чувасова, Наталія Олександрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті обґрунтовано актуальність розвитку творчого потенціалу майбутніх учителів хімії та біології у процесі їх підготовки в умовах педагогічного університету. На основі аналізу педагогічної теорії і практики показано, що цей процес довільно складної, суперечливий, систематичний і його результативність обумовлена сукупністю педагогічних умов. Представлено авторське трактування сукупності педагогічних умов, які позитивно впливають на розвиток творчого потенціалу учителів хімії та біології у процесі фахової підготовки їх в педагогічному університеті.