ГОТОВНІСТЬ ОСВІТЯН ДО РЕАЛІЗАЦІЇ САМОЗБЕРЕЖУВАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ: СТРУКТУРА, КРИТЕРІЇ, ПОКАЗНИКИ ТА РІВНІ СФОРМОВАНОСТІ - ЮРЧЕНКО, Оксана Михайлівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
Стаття розкриває поняття «самозбережувальні технології», акцентує увагу на необхідності застосування підходів в освіті й вихованні на основі реалізації самозбережувальних технологій, виокремлює компоненти, критерії, показники та рівні у структурі готовності вчителів до реалізації самозбережувальних технологій.