МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ МОТИВАЦІЇ ДО ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ - Орлова, Наталія Володимирівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглядається комплексність поняття «мотивація», зовнішні та внутрішні чинники, які впливають на її виникнення і тривалість, вплив соціального середовища на формування і підтримання мотивації, важливості урахування орієнтації мотивації, необхідності виокремлення методів підвищення мотивації у процесі, пов’язаного з вивченням іноземних мов за професійним спрямуванням у студентів немовних спеціальностей. У статті аналізується смислове наповнення терміну і розглядаються різні підходи до його тлумачення. На основі визначених факторів, що діють на формування умотивованості студентів, у статті надаються рекомендації щодо методів і шляхів підвищення мотивації до вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням.