ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА ДІЯЛЬНОСТІ МИСТЕЦЬКИХ ФАКУЛЬТЕТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ПОЛЬЩІ - Кривохижа, Ірина Валентинівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглядається організаційна структура діяльності мистецьких факультетів вищих навчальних закладів Польщі. На основі аналізу польських вищих навчальних закладів зазначимо, що всі вони мають широкий вибір різноманітних спеціальностей. Факультети мистецтв Зеленогурского университету, Університету Марії Кюрі-Склодовської, Сілезького університету, співпрацюють з різними культурними інституціями. Головним завданням інститутів музики аналізованих університетів є підвищення інтелектуального, економічного та художнього потенціалу фахівців шляхом виховання добре кваліфікованого персоналу і проведення передових досліджень. А також – підготовка висококваліфікованих фахівців музичного мистецтва, які користуються попитом у Польщі та Європі.