ОСОБЛИВОСТІ ЗМІСТУ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ - Біда, Антоніна Петрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглянуто теоретико-методичні засади змісту педагогічної освіти у Великій Британії. Здійснено аналіз навчального плану підготовки вчителя за профілем «Початкова освіта кваліфікацією» Бакалавр мистецтв університету Роухемптон, Лондон який дав можливість засвідчити те цінне, що форми й методи роботи при опануванні різними курсами, визначені курікуломом, надзвичайно урізноманітнені, конкретизовані, передбачена значна кількість самостійної, творчої роботи при виконанні креативних завдань, при проведенні критичних розмірковувань. Особливу увагу звертаємо на фіксацію виконаних видів творчих робіт, що важливо для майбутньої професійної діяльності. Аналіз зазначеного курікулуму дав можливість визначити прогресивні ідеї, які потрібно вивчати більш детально і використовувати в процесі реформування вищої освіти в Україні: формування навичок самостійної методичної роботи та виконання майбутнім учителем практичних завдань, необхідних для роботи в школі; чітке визначення форм атестації та їх різноманітність; творчі форми роботи: висловлення своєї індивідуальної позиції, готуючи ессе; критичне розмірковування; підготовка концертної програми; проведення дослідження, презентації.