РОЛЬ УКРАЇНСЬКИХ НАРОДНИХ ТРАДИЦІЙ У ФОРМУВАННІ КУЛЬТУРИ СУЧАСНОЇ ЛЮДИНИ - Біда, Олена Анатоліївна; Гончарук, Валентина Анатоліївна; Гончарук, Віталій Володимирович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
Духовні цінності народу, його народні традиції, звичаї і вдачі протягом багатьох поколінь грали і грають сьогодні вирішальну роль в становленні особистості, у формуванні духовно-етичних якостей підростаючих поколінь. У них зосереджені такі гуманістичні цінності, які не схильні до старіння. У той же час вони створюють етнічну специфіку народу, прикрашають його духовну подобу. Зараз важливо не розгубити ті цінності в духовній культурі минулого, які були накопичені багатьма поколіннями нашого етносу, оскільки у вихованні підростаючих поколінь неможливо обійтися без використання досвіду народу в цій області, його оздоровчих традицій.