ПІДГОТОВКА МАГІСТРІВ-ФІНАНСИСТІВ У БЕЛЬГІЇ - Яблочнікова, Ірина Остапівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У цій публікації автором розкрито сукупність організаційних аспектів, що стосуються здійснення магістерської підготовки й ефективного формування професійної компетентності випускників магістерських програм у галузі фінансів у вищих навчальних закладах Бельгії. Такі фахівці мають забезпечити постійну платоспроможність й сталий розвиток, як окремих підприємницьких структур, виробничих підприємств, так і фінансової, економічної й податкової систем країни у цілому. Результати здійсненого автором системного аналізу, що наведені у даній статті, будуть досить цікавими, а також актуальними для вітчизняних менеджерів освітньої галузі, педагогів й дослідників. Обґрунтовується перспективність запозичення низки позитивних моментів організації професійного навчання магістрів-фінансистів у ВНЗ з подальшим перенесенням їх на ґрунт освітньої діяльності в Україні.