РОЛЬ АДАПТАЦІЇ У СОЦІАЛІЗАЦІЇ ДИТИНИ В ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Гулян, Рузана Саргісовна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглянуто поняття адаптації та її зв’язок з соціалізацією дитини до навколишніх умов. Автором проаналізовані дослідження таких вчених як А. Рогальської, Л. Виготського, В. Семенова та ін. Розглянуто залежність процесу соціалізації від адаптації дитини до умов дошкільного навчального закладу.