ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОСВІТНІХ ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ ГУМАНІТАРНИХ НАУК З ЛІНГВІСТИКИ У ПРОВІДНИХ КРАЇНАХ ЄВРОПИ - Бідюк, Наталя Михайлівна; Комочкова, Ольга (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті обґрунтовано актуальність звернення до досягнень провідних європейських країн у професійній підготовці фахівців, зокрема фахівців з лінгвістики; виявлено особливості освітніх програм підготовки магістрів гуманітарних наук з лінгвістики у провідних країнах Європи, зокрема у Великій Британії, Нідерландах, Німеччині та Швейцарії. Авторами проаналізовано структурно-організаційний та змістовий компонент освітніх програм з лінгвістики у британських, нідерландських, німецьких та швейцарських університетах; виявлено спільні та відмінні риси навчальних планів підготовки магістрів гуманітарних наук з лінгвістики. На основі результатів проведеного аналізу авторами систематизовано європейських досвід професійної підготовки магістрів гуманітарних наук з лінгвістики і зроблено висновок про доцільність упровадження досвіду, набутого фахівцями з Великої Британії, Нідерландів, Німеччини та Швейцарії, з метою удосконалення процесу професійної підготовки фахівців з лінгвістики у вітчизняних університетах.