ВПЛИВ БАТЬКІВ НА ВИБІР МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ ЇХ ДІТЬМИ - БЕРЕЗА, Вікторія Ярославівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглядається проблема вибору дитиною майбутньої професії з урахуванням впливу різних факторів. Важливим чинником вибору професії учителя стає ставлення батьків до цієї професії. Спостерігається розбіжність у мотивах батьків різних професій і батьків, які працюють учителями. В обох групах превалюють утилітарні мотиви (1 ранг), соціально-особистісні мотиви (2 ранг), соціально-утилітарні мотиви (3 ранг), у той час, як соціальні мотиви посідають останнє місце (4 ранг)