ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ НОРМАТИВНА БАЗА ПЕРЕБУДОВИ ВИЩОЇ МЕДИЧНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ НА ПОЧАТКУ ХХІ СТОРІЧЧЯ - Кир’ян, Тетяна Іванівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Подано загальний системний огляд загальноосвітньої нормативної бази перебудови вищої медичної освіти в Україні на початку ХХІ сторіччя, виявлено важливі для освітнього процесу в медичних ВНЗ її особливості. З цією метою проаналізовано міжнародні документи, які стосуються Болонського процесу, нормативні акти державних органів України, зокрема, закони про вищу освіту 2002 та 2014 років, а також документи Міністерства освіти і науки. Подані документи відображують основні тенденції в перебудові навчального процесу в медичних ВНЗ України на початку ХХІ століття. Йдеться про застосування в освітньому процесі принципів Європейського освітнього простору, а також про збільшення обсягу важливих для медичних ВНЗ питань, що регулюються загальноосвітніми нормативними документами.