ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ВЧИТЕЛЯ В СИСТЕМІ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ - Зорочкіна, Тетяна Сергіївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Розглянуто професійну підготовку вчителя в системі педагогічної освіти у Великій Британії. З’ясовано, що ретельний аналіз британської системи педагогічної освіти засвідчує, що вона базується на таких принципах: постійне оновлення професійних знань учителів; надання вчителю можливостей для всебічного вдосконалення; озброєння його науковими методами відбору необхідної інформації. Доведено, що вивчення, аналіз та осмислення процесу формування професіоналізму в умовах педагогічної освіти в Великій Британії в період з кінця XX – до початку XXI століть представляє велику науково-практичну значущість для вітчизняної системи педагогічної освіти.