ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ТА ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ В УПРАВЛІННІ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНІ УКРАЇНИ - ЛЯХОВЕЦЬ, Олеся Олександрівна; ДЕХТЯРЕНКО, Тарас Сергійович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
У статті на основі аналізу наукової літератури з ефективності управління УДО України, висвітлено що вивчення процесу управління в УДО України у світлі сучасних концепцій дозволяє сформулювати висновок, що економічний, політичний і духовний стан українського суспільства викликає необхідність радикальних змін в усіх сферах, у тому числі і в управлінні держаною охороною. Аналіз змісту, психологічної та організаційної сторони управління показує, що процес управління – це діяльність об’єднаних у певну організаційну структуру суб’єктів управління (керівників, спеціалістів), яка спрямована на вирішення практичних проблем і досягнення поставлених перед системою управління цілей шляхом реалізації необхідних видів діяльності, що ґрунтуються на визначених принципах управління, із застосуванням відповідних методів управління