ПРОБЛЕМИ ЛЮДСЬКОГО ФАКТОРА В СУЧАСНІЙ ПРОФЕСІЙНІЙ ПЕДАГОГІЦІ - МАКАРОВ, Роберт Микитович; УРСОЛ, Оксана Володимирівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
У статті розглянуто концептуальні проблеми впливу людського фактору під час професійної підготовки та професійної діяльності фахівців в умовах науково-технічного прогресу. Проведена ідентифікація професійних ризиків та людського фактору в контексті закономірності їх виникнення. Запропоновано перспективні напрямки мінімізації впливу людського фактору у галузі професійної підготовки та професійної діяльності