ДУАЛЬНА ОСВІТА ЯК ПЕРСПЕКТИВА РОЗВИТКУ ВИЩОЇ ШКОЛИ УКРАЇНИ - ЧУМАК, Олександр Олексійович; ПЛАЧИНДА, Тетяна Степанівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Аналізуються поняття «дуальність» і «дуальна система». Вивчається закордонний досвід щодо дуальної системи навчання у вищих закладах освіти, зокрема у льотних школах європейських країн. Зауважується, що дуальне навчання у вищій школі може бути визначено як поєднання формальної і неформальної освіти. Наголошується, що дуальна система забезпечує рівновагу між попитом та пропозицією фахівців на ринку праці. Окреслюються перспективні шляхи впровадження дуальної системи навчання у вітчизняних вищих школах