СТРУКТУРА МОТИВАЦІЙНОГО КОМПОНЕНТУ НАВЧАЛЬНО-ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК - МАЛЕЖИК, Петро Михайлович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
На основі аналізу джерел з питань мотивації навчально-пізнавальної діяльності студентів у даній статті визначено завдання дослідження структури її мотиваційної складової. Розкривається зміст понять «Структура мотивації», «Мотиваційна сфера». Вивчається зміна структури мотивів студентів під час вивчення фахово-орієнтованих технічних дисциплін. Показано на важливість розвитку позитивних мотивів у студента, що є невід’ємною складовою процесу формування особистості майбутнього фахівця.