ДОСЛІДЖЕННЯ СВІДОМОСТІ У НАВЧАЛЬНІЙ РОБОТІ ЗІ СТУДЕНТАМИ-ПСИХОЛОГАМИ - ВІНТЮК, Юрій Володимирович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
У статті зроблено спробу висвітлити особливості та хід застосування дослідницького підходу до вивчення свідомості у навчальній роботі зі студентами-психологами в процесі навчання у ВНЗ. Здійснений огляд наукових публікацій за обраною темою; з’ясовано проблематику і підходи до дослідження свідомості. Висвітлено особливості дослідження свідомості у психології в різні періоди її становлення. Розглянуто специфіку залучення студентів до дослідження свідомості, на кожному з етапів її вивчення. Зроблені висновки з проведеної роботи і намічено перспективи подальших досліджень у даному напрямку.