ЕФЕКТИВНІСТЬ МЕТОДИЧНОЇ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ ГИРЬОВОГО СПОРТУ КУРСАНТІВ У ПРОЦЕСІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ - ПРОНТЕНКО, Костянтин Віталійович; БЕЗПАЛИЙ, Сергій Миколайович; ФЕДЧЕНКО, Олексій Сергійович; ВОДОП’ЯНОВА, Тетяна Юріївна; ШТОМА, Вадим Дмитрович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
У статті висвітлено результати перевірки ефективності методичної системи навчання гирьового спорту курсантів військових закладів вищої освіти у процесі фізичного виховання, яка орієнтована на особистість майбутнього офіцера, який має високий рівень фізичної і методичної підготовленості, володіє фізкультурно-оздоровчими компетентностями для впровадження засобів фізичного виховання і спорту у сферу професійної діяльності. Для перевірки ефективності методичної системи було сформовано дві експериментальні (ЕГ1, n=29; ЕГ2, n=33) та контрольну (КГ, n=57) групи із курсантів Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова віком 18–24 роки (2013–2018). Експериментальне дослідження методичної системи у процесі формувального педагогічного експерименту засвідчила її більш позитивний ефект, порівняно із чинною системою фізичної підготовки, на покращання показників успішності навчання, методичної підготовленості та службової діяльності курсантів.