ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Паласевич, Ірина Львівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Проаналізовано основні завдання та складники змісту навчання старших дошкільників англійської мови у програмах розвитку дітей дошкільного віку «Я у світі», «Дитина», «Англійська мова для дітей дошкільного віку». Схарактеризовано особливості формування елементарної англомовної комунікативно-мовленнєвої компетентності дошкільників, що ґрунтується на мовній (лінгвістичній), мовленнєвій і соціокультурній компетенція. З’ясовано організаційно-педагогічні умови ефективності зазначеного процесу (комунікативна спрямованість навчання; поступове ускладнення його змісту й засобів; формування позитивної мотивації шляхом занурення дітей у різні види емоційно насиченої діяльності).