ФОРМУВАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО СТИЛЮ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ЗАВДАННЯ СИСТЕМИ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ ПЕРЕМОВНИКА - Рахліс, Вадим Леонідович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Розглянуто питання формування індивідуального стилю діяльності як необхідного і базового складника професійної компетенції перемовника. Перемовник як незалежний вид професійної діяльності людини належить до нових, тому дотепер цілі, завдання та практика підготовки представників цієї професії знаходиться у світовій науці на стадії теоретичного осмислення. Запропоновано авторське трактування терміну «перемовник», визначено його відмінності від терміну «медіатор», а також уперше в українській фаховій педагогічній літературі порушено питання про необхідність фахової підготовки представників цієї професії, зокрема, у галузі неформальної освіти. Схарактеризовано особливості індивідуального стилю діяльності як базову фахову компетенцію, а також передумову професійної придатності перемовника з огляду на практичні потреби й умови праці представника даної професії.