ВІДОМІ ВІТЧИЗНЯНІ ПЕДАГОГИ, ПИСЬМЕННИКИ, НАРОДНА МУДРІСТЬ ПРО ВИХОВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНСЬКОЇ РОДИНИ - Береза, Вікторія (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті йдеться про доробок народної педагогіки, відомих українських педагогів (Софія Русова, М.Д.Стельмахович, В.О. Сухомлинськийй, К.Д. Ушинський), письменників (Т.Г. Шевченко, Леся Українка, І. Франко), таких поетів, мислителів, як Г.С. Сковорода в галузі сімейного виховання.