РОЛЬ МИКОЛИ КОРФА У РОЗВИТКУ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ - ЩЕТИНА, Тетяна Павлівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
У статті розкрито внесок у розвиток освіти відомого громадського діяча ХІХ століття М. Корфа, розкрито його педагогічні ідеї та здобутки у просвітницькій діяльності. Визначено, що запроваджена модель початкової школи Миколою Олександровичем була їм ефективно реалізована в Олександрівському повіті, що принесло йому визнання в педагогічній спільноті. Висвітлено його роль в організації перших учительських з’їздів на півдні України, що було вперше на теренах царської Росії.