СУТНІСТЬ ТА ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІМ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ - Лебідь, Ольга (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
Висвітлено питання вивчення сутності й ролі стратегічного управління в системі освіти. Розглянуто сутність понять «управління» і «стратегія» як категорій стратегічного управління. З огляду на узагальнення наукових позицій щодо стратегічного управління подано уявлення про стратегічне управління загальноосвітнім навчальним закладом. Охарактеризовано особливості та переваги стратегічного управління загальноосвітнім навчальним закладом.