ПРОЕКТУВАННЯ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ ПЕДАГОГІКА ВИЩОЇ ШКОЛИ (НА ПРИКЛАДІ КИЇВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ БОРИСА ГРІНЧЕНКА) - Терентьєва, Наталія (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
Представлена наукова розвідка спрямована на засвідчення реалізації тенденції еволюціонування систем викладання й навчання (підготовка фахівців з планування освіти та наукових досліджень, розв’язання проблематики підготовки висококваліфікованих викладацьких (у тому числі педагогічних) кадрів, вдосконалення методики викладання). Для реалізації мети окреслено складові підготовки фахівців, які нашу думку, вартують обговорення; перелік окремих компетентностей, які визначають специфіку підготовки у конкретному закладі освіти; часткове представлення плану навчального процесу, що відображає результати визначення потреби в фахівцях зазначеної спеціальності та ресурсне забезпечення їх підготовки.