НЕФОРМАЛЬНА ОСВІТА ЯК СКЛАДОВА ОСВІТНЬОЇ ПАРАДИГМИ СУЧАСНОСТІ - БОРОВИК, Тетяна Михайлівна; УСТИЧЕНКО, Світлана Володимирівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Узагальнено досвід застосування різних видів освіти в українському освітньому просторі, який спирається на праці вітчизняних та зарубіжних науковці, наведено порівняльну характеристику детермінуючих рис видів освіти. Обґрунтовано роль неформальної освіти у системі професійного становлення та самовдосконалення особистості. Досліджено європейський досвід формування концепції «освіта протягом усього життя» та законодавче регулювання освіти дорослих в Україні. Розглянуто роль провайдерів освітніх послуг в задоволенні потреб в неформальній освіті.