ВИКОРИСТАННЯ ЛАТИНСЬКИХ ВИСЛОВІВ У НАУКОВОМУ СТИЛІ (НА МАТЕРІАЛІ ЮРИДИЧНОЇ ТЕРМІНОЛОГІЇ) - ВАРИНСЬКА, Алла Михайлівна; КОРНОДУДОВА, Наталія Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
У роботі обґрунтовано значення й місце латинської мови в системі вищої юридичної освіти, зокрема: – наведено довідки щодо використання латинської мови у наукових працях дослідників юридичної галузі; – подано класифікації юридичних фразеологізмів за генетичними і за функціональними ознаками; – розглянуто причини використання латинських висловів і афоризмів для професійної та загальної культури юриста; – перелічено найуживаніші латинські вислови у юриспруденції.