ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ ГАЛУЗІ ДО ПРОФІЛАКТИКИ ДЕЗАДАПТАЦІЇ УЧНІВ У РІЗНИХ СОЦІАЛЬНИХ ІНСТИТУЦІЯХ - КОСТІНА, Валентина Вікторівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Висвітлено характеристики процесу професійної підготовки, що забезпечують формування готовності фахівців соціальної галузі до професійної діяльності з профілактики дезадаптації учнів». Проаналізовано та узагальнено ідеї науковців та практичний досвід із зазначеної проблеми. Подано результати експериментального дослідження з формування готовності майбутніх соціальних педагогів і соціальних працівників до профілактики дезадаптації учнів. Охарактеризовано критерії та показники визначення професійної компетентності майбутніх фахівців соціальної галузі до профілактики дезадаптації учнів, що складають основу їхнього особистісно-професійного потенціалу, який забезпечує формування готовності до даного виду професійної діяльності та побудовано еталонну модель професійної компетентності фахівця.