КАЗКОТЕРАПІЯ ЯК МЕТОД СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-АДЕКВАТНОЇ ПОВЕДІНКИ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ - КОЛОМІЄЦЬ, Олена Германівна; ДЕМИДЕНКО, Тетяна Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Проаналовано зміст поняття «соціальноадекватна поведінка» дітей молодшого шкільного віку. Визначено когнітивний, емоційнооцінювальний та мотиваційно-поведінковий компоненти соціально-адекватної поведінки дітей молодшого шкільного віку; досліджено рівні сформованості соціально-адекватної поведінки дітей молодшого шкільного віку: ситуативний, нормативний, високоморальний. Акцентовано увагу на ефективності застосування казкотерапії як методу діагностики та корекції поведінки дітей молодшого шкільного віку у соціальній роботі. Проаналізовано особливості використання казкотерапії у соціальному супроводі соціалізації молодших школярів для засвоєння ними соціальних норм і правил поведінки на особистісному рівні, формуванні продуктивних стилів поведінки, здатності самостійно розв’язувати проблеми.