ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ МАГІСТРАТУРИ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «ІНОЗЕМНА МОВА ТА ПРИКЛАДНА ЛІНГВІСТИКА» У КНР - ГУНЬКО, Любов Олександрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Процеси реформування освіти в Китаї задекларовані у відповідних нормативно-правових документах державного значення. Тому важливим аспектом вивчення стану професійної підготовки магістрантів з іноземної мови та прикладної лінгвістики в Китаї є аналіз нормативно-правової бази КНР. У фаховій літературі недостатньо розкрита проблема законодавчого забезпечення модернізації професійної підготовки студентів магістратури за спеціальністю «Іноземна мова та прикладна лінгвістика» в Китаї. У нашому дослідженні виявлено, що нормативно-правовою базу, яка регламентує професійну підготовку магістрів з іноземної мови та прикладної лінгвістики в Китаї складають: матеріали Міністерства освіти КНР, Відділу вищої освіти Міністерства освіти КНР, Національного науково-дослідного центру з іноземних мов та прикладного мовознавства Міністерства освіти КНР, Інституту прикладного мовознавства Міністерства освіти КНР, Органу з національним освітнім іспитів в Китаї, Інформації щодо вчених ступенів та інформації навчання в магістратурі Китаю, Національного бюро статистики КНР та ін. Продуктивне функціонування системи освіти в значній мірі залежить від нормативно-правового забезпечення. Результат наших досліджень доводить, що в Китайській Народній Республіці законодавчого забезпечення освіти приділяється пильна увага. У проведенні наукової реформи Китай демонструє гнучкий, творчий підхід, постійно коригує методи і форми перетворень.