ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ СТЕПАНА СІРОПОЛКА В ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ - ГІПТЕРС, Зінаїда Василівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Досліджено прогресивні педагогічні ідеї педагога і вченого Степана Сірополка, його внесок у розвиток національної освіти з проблем освіти дорослих в Галичині у 20-х роках ХХ століття. Використані методи: історико-системний та порівняльний; пошу-ково-бібліографічний; історико-педагогічний, статистичний аналіз фактів, явищ; класи-фікація та систематизація наукових джерел, вивчення документації культурно-освітніх товариств. Перспективи подальших дослі-джень вбачаємо у пошуках ефективних орга-нізаційно-змістових та методичних засад андрагогіки з метою використання їх у про-фесійній освіті дорослих, студентів.