ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ЦІННОСТЕЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПРИРОДНИЧИХ НАУК У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ: ФОРМУВАЛЬНИЙ ЕТАП - РОГОЗА, Валентин Володимирович; ПЕЛЕХ, Юрій Володимирович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
На підставі аналізу науково-педагогічних джерел обґрунтовано стверджувати, що прак-тичні питання формування екологічних цінно-стей майбутніх учителів природничих наук у процесі професійної підготовки залишаються недостатньо дослідженими на сучасному ета-пі. У зв’язку з цим актуальним є пошук дієвих навчально-методичних засобів формування екологічних цінностей у майбутніх учителів-природничників. Взявши до уваги наявні теоре-тичні та практичні здобутки щодо проблема-тики професійної підготовки доведено, що фор-мування екологічних цінностей, можуть бути реалізовані у межах спеціально розроблених курсів: дисципліна «Аксіологія», спецкурсу «Аксіо-логічні основи професійної підготовки майбут-ніх учителів природничих наук» і аксіопедагогіч-ного тренінгу.