ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОГНІТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК ФАКТОРУ РОЗВИТКУ ЇХ ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ ТА МАЙСТЕРНОСТІ - ЧУВАСОВ, Михайло Олегович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Обґрунтовано сутнісні характеристики проблеми формування готовності майбутніх учителів природничо-математичних дисциплін до використання інформаційно-когнітивних технологій. Встановлено, що удосконалення професійної підготовки майбутніх учителів природничо-математичних дисциплін та оновлення педаго-гічних цілей, передбачає освоєння наукової інфо-рмаційної бази і сучасної методології осмислен-ня дійсності, внутрішньої потреби в самороз-витку і самоосвіті протягом усього життя людини, тобто сформувати готовність май-бутніх учителів природничо-математичних дисциплін до використання інформаційно-когнітивних технологій. Показано, що готовність до використання інформаційно-когнітивних технологій вимагає від майбутнього учителя не тільки певної про-фесійної підготовки, а й психологічної готовнос-ті як системи взаємопов’язаних інтелектуаль-них, емоційних, вольових якостей, професійно-моральні переконання, компетентності, здіб-ності.