ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ПРИЙОМІВ РОЗУМОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ - Підліснича, Н. Г. (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
<!– [if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–> <!– [if gte mso 9]> <![endif]–><!– [if gte mso 10]> <![endif]–><span style="font-size: 14.0pt; mso-bidi-font-size: 11.0pt; font-family: ’Times New Roman’; mso-fareast-font-family: Calibri; color: black; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">Здійснено аналіз психолого-педагогічної літератури щодо місця й ролі прийомів розумової діяльності в процесі навчання математики. Розглянуто різні класифікації прийомів розумової діяльності. Виокремлено прийоми розумової діяльності, формування та розвиток яких у процесі вивчення математики має важливе значення. Схарактеризовано теоретичні основи формування прийомів розумової діяльності учнів у процесі навчання математики.