ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА МОДЕЛІ МЕНЕДЖЕРА У СПОРТИВНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - КОВАЛЕНКО, Юлія (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2021)
Розглянуто загальну характеристику моделі менеджера у спортивній діяльності. Автор розкриває основні риси поняття «менеджер» та «спортивний менеджер». Проаналізовано попит на фахівцівуправлінців галузі фізичної культури та спорту. Розкрито результати навчання майбутніх фахівців галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальності «017 Фізична культура і спорт» за спеціалізацією «Менеджмент у спортивній діяльності»; вказано, що повинен знати і вміти менеджер у спортивній галузі. Стаття характеризує основні рівні менеджменту та надає змістовну характеристику його видам. Ґрунтовно проаналізовано види професійної діяльності менеджерів спортивної галузі. Зазначено функції, які виконує менеджер спортивної діяльності для ефективного функціонування фізкультурно-спортивної організації. Охарактеризовано професійно-важливі якості менеджера у спортивній діяльності (індивідуальні, професійні).