ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ В ГАЛУЗІ ОСВІТИ: КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ЗМІСТУ ТА ГЕНЕЗИ ПОНЯТТЯ - ІГНАТЕНКО , Наталія (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2021)
Досліджено концептуальні підходи до визна- чення поняття «державна політика в галузі освіти». Запропоновано теоретичну конструкцію концепту «державна політика в галузі освіти» з огляду на генезу наукових уявлень, досвід нау- кового осмислення цього поняття в контексті різних соціально-гуманітарних наук. Охарактеризовано співвідношення понять «державна політика в галузі освіти» та «держа- вна політика». Виявлено, що опосередкованою ланкою у цьому взаємозв’язку виступає концепт «полі- тика», через який державна політика в процесі державно-управлінської діяльності втілюється в державну освітню політику