СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ПОЛІТИКО-ЕКОНОМІЧНИХ І СОЦІОКУЛЬТУРНИХ ЗМІН - ДЕСЯТОВ, Тимофій (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2022)
Порушено і розкрито важливу й водночас маловивчену в освітніх і педагогічних науках проблему професійної компетентності керівника закладу вищої освіти в сучасних умовах, його здатність реагувати на зміни, зберігати конкурентоспроможність на ринкові освітніх послуг. Показано, що розвиток економіки знань, зростання ваги сектора освітніх послуг вимагають глобальних перетворень, якісних змін у концептуальних засадах професійної підготовки фахівців нової формації.