СОФІСТИЧНІ ТРАКТУВАННЯ МИСЛЕДІЯЛЬНІСНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ В СУЧАСНОМУ ПЕДАГОГІЧНОМУ ДИСКУРСІ - Лодатко, Євген (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2022)
Досліджено змістові аспекти психологічного поняття «мислення» та його смислових інтерпретацій як «критичного», «креативного», «творчого», апелювання до яких поширене в останні десятиліття у педагогічних дискурсах з розвитку учнів початкової школи. Обґрунтовано безпідставність інформаційних впливів креатив-активістів на здобувачів освіти, вчителів, методистів щодо приділення ними підвищеної уваги до розвитку критичного та креативного мислення учнів початкової школи. Зактуалізовано викорінення з вітчизняної педагогіки та науково-педагогічних інформаційних ресурсів поняттєвих невизначеностей та рекомендацій із упровадження в практику викладання невідповідних миследіяльнісним можливостям учнів початкової школи способів діяльності.