ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНЦІЇ ЧИТАННЯ У МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - ЗАДІЛЬСЬКА, Галина (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2022)
Статтю присвячено одній з актуальних проблем – впровадження інноваційних технологій для формування компетенції читання у майбутніх вчителів англійської мови, що, своєю чергою, забезпечує формування фахової компетентності педагогів до використання різноманітних інформаційних технологій в освітньому процесі. У статті здійснено огляд науково-методичних надбань вітчизняних та зарубіжних науковців щодо формування компетенції читання студентів, описано базові педагогічні аспекти формування компетенції читання, що здійснюються в Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка. Увага сконцентрована на мотивацію студентів до вивчення англійської мови при використанні інноваційних педагогічних технологій та Інтернет-контенту.