РОЛЬ ТЕОРЕТИЧНИХ ЗНАНЬ ІЗ ЛЕКСИКОЛОГІЇ У ЗБАГАЧЕННІ МОВЛЕННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - БИНДІНА, Тетяна; КОСТЕНКО, Ольга (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2022)
Обґрунтовано роль теоретичних знань із лексикології у збагаченні словника мовлення молодших школярів в умовах компетентнісного підходу до навчання. Запропоновано практичні вправи для засвоєння нової лексики та збагачення словника учнів. Визначено належність слів до певної лексичної категорії та способи їх розрізнення; застосування питомих українських слів.