ВПЛИВ ПЕРЕДОВОГО ПЕДАГОГІЧНОГО ДОСВІДУ НА РОЗВИТОК ЗМІСТУ ШКІЛЬНОГО КУРСУ ІНФОРМАТИКИ В УКРАЇНІ (НА ПРИКЛАДІ ВПРОВАДЖЕННЯ КУРСУ ІНФОРМАТИКИ В ПОЧАТКОВУ ШКОЛУ) - Донченко, Яніна Андріївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті розглянуто передовий педагогічний досвід у сфері впровадження інформатики у систему початкової освіти та його вплив на зміст шкільного курсу «Інформатика» в загальноосвітніх школах України. Розкрито поняття «передовий педагогічний досвід» в системі загальної освіти. Описано особливості експериментальних програм варіативної складової для компоненту початкової освіти. Продемонстровано результат передового педагогічного досвіду як фактор розвиток змісту курсу «Інформатика». Зазначена важливість передового педагогічного досвіду для подальшого формування сучасного шкільного курсу інформатики в Україні