РІЗНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ СУТНОСТІ ПОНЯТТЯ «ДИЗАЙНЕРСЬКА КУЛЬТУРА» МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Євтушенко, Оксана Едуардівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті розкрито різні трактовки понять «культура», «дизайн», «дизайнерська культура»; визначено та охарактеризовано сутність, критерії дизайнерської культури, як складного особистісного утворення, та обґрунтовано необхідність систематичної дизайнерської підготовки майбутніх учителів образотворчого мистецтва